GURIERRO - ADOPTOVANÝ

23.01.2024 18:53 |  Našli domov |  13.10.2023 |  103x

+ Zvětšit

Pohlaví

Kocour

Věk

5 měsíců

Plemeno

mix

Město, ve kterém se zvíře nachází

Hradištko - okr. Praha Západ
Adopce není možná jinak než osobním vyzvednutím zvířete na místě!
Gurierro Gurierro, domácky „GURU“ je ten nejumazlenější kocourek na světě. Jeho jméno v italštině znamená bojovník, a protože si život doslova vybojoval, popral se s osudem a přežil, je povahou spíše opička než-li kočka, bylo jeho jméno jasné. Před několika měsíci byl s bráškou nalezen v papírové krabici u popelnic se směsným odpadem v obci Černošice. Oba bojovali o holý život, podchlazení, předurčení ke kruté smrti neměli dobré vyhlídky na lepší budoucnost. Ale protože zázraky se dějí, nějaká dobrá duše kontaktovala spřátelený spolek, který zajistil jejich přesun do tepla, kluci měli z poloviny vyhráno. Po pár hodinách se dostali k nám, k náhradní kojící matce a jejím koťátkům. Náhradní mamina je bez výhrad přijala, vzorně se o ně starala, a hýčkala je stejně jako svá biologická miminka. Protože jich rázem bylo sedm, na řadu přišla teta dočasková, která zrzavé bratry dokrmovala ručně, tak aby to pro náhradní maminu nebylo nad její síly. A tady se to stalo… malý Guru se stal na člověku zcela závislý. Lahvičku s mlíčkem a individuální péči si užíval, k člověku si vytvořil silnou vazbu a stal se šťastným kotětem. V průběhu prvních dvou týdnů jsme hráli takovou nehezkou hru na mrtvý/živý. Guru několikrát přežil svoji vlastní smrt, dostával se do spánkových apnoí, kdy se zdálo, že to vzdává. Za pár hodin z něho bylo zase úplně normální, zlobivé kotě s kupou energie. Tyto stavy se opakovaly téměř každý den po dobu několik týdnů. Dočasná teta si sáhla na dno svých psychických sil, bála se každého okamžiku, kdy se Guru nehýbal. Toto velmi náročné období pominulo, Guru znovu zabojoval a stal se z něho pomyslný Fénix, který povstal z popela. Již několik týdnů je bez příznaků a dle vyjádření veterináře, musel z toho prostě vyrůst.
Guru je neobyčejně mazlivý, závislý na fyzickém kontaktu se zvířaty a lidmi. Jeho náklonnost je neobyčejně intenzivní. Dokáže se hodiny mazlit, otírat o ruce, nohy i obličej. Stále dobře naladěný kocourek, který vlastně neumí ani normálně chodit, protože pokud kohokoliv vidí, nasadí tzv. mléčný krok štěstím, zakroutí ocásek do vývrtky a ladně se nabízí k mazlení. Utéct mu bez pohlazení je prakticky nemožné, ukončit mazlící chvilku zcela nemožné… Pokud hledáte parťáka, který vypadá jako kočka, chová se jako odrzlá opice, schopnostmi se může rovnat Spidermanovi, a jste připraveni, že každý den už nebude nudný, zavolejte jeho dočasné tetě! Guru je zvyklý na kočky různých velikostí, povah i na proměnlivý počet. Na pejsky od dvaceti do sedmdesáti kilo, každý je jeho kamarád. Velkou radost mu dělá podbíhat psa Cane Corso, který je něco jako živý tunel. Nemá z ničeho obavy, nemá předsudky, má jen dobré zkušenosti a ošklivý start života z krabice si nepamatuje. Jistě mu nebude vadit akční rodina s rozumnými dětmi. Guru ale nemůže být v domácnosti zvířecím jedináčkem. Potřebuje aktivního chlupatého kamaráda, který bude naladěný na jeho notu. Potřebuje životního parťáka.
Zatím je nekastrovaný. Kocourka je možné navštívit v místě jeho dočasného domova, v obci Hradištko, okr. Praha-západ. Jedná se nezávaznou návštěvu, po telefonické dohodě s dočasnou tetou Alžbětou, která na tel.: 602323143 ráda zodpoví i další případné dotazy.

Kontakt

602323143
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výši adopčního poplatku, stejně jako podmínky osvojení, stanovuje INDIVIDUÁLNĚ zařízení / organizace, se kterou uzavíráte Adopční smlouvu. Obvykle se skládá z plné či částečné úhrady:

 nákladů vynaložených na veterinární ošetření (vakcinace, kastrace, speciální léčba apod.)

 ceny čipu, popř. mezinárodního pet-pasu

  adopčního poplatku vypláceného konkrétním zařízením (týká se zprostředkovaných adopcí)

 v případě převozu zvířete nákladů na PHM

  příspěvku, který touto formou věnujete příslušnému zařízení / organizaci na záchranu, ošetření a převoz dalších opuštěných zvířat

Podmínkou osvojení prostřednictvím H4P je podpis adopční smlouvy

Čísla účtů:

BEST FRIENDS

Transparentní účet:

706670778 / 2010

 

HOME 4 PETS:

265723765 / 0300

 

Kontakt

Pro získání podrobnějších informací o vybraném psíkovi / kočce prosím využijte tel. / e-mail přímo na útulek nebo organizaci, kde se zvíře aktuálně nachází. Všechny údaje najdete v textu příslušného inzerátu. Děkujeme.

 

Pro všeobecné dotazy, popř. zjištění možnosti převozu konkrétního zvířete ze Slovenska, prosím volejte:

+420 774 706 026
+420 774 653 354

nebo pište: 
info@home4pets.cz
adopce@home4pets.cz

 

TOPlist

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací